Press Release- Batzer Blends the Old and the New

At Medford Neurological and Spine Center, Batzer Construction Inc. added 2,230 square feet of clinical space. As planned, the new construction complements the Center’s existing architecture and design, making it difficult to tell the difference between the old and the new space. Nevertheless, the expansion has made more room for its nine physicians and growing number of staff members at the 40-year-old firm’s State Street location in Medford.

According to Patty Bons, a 20-year employee of the Center and its current Administrator, Batzer was the right choice to complete the addition. Batzer had successfully remodeled the Center’s top floor in the summer of 2000. At the time, Batzer crews converted Medford Neurological’s attic space into offices, fulfilling the owner’s original vision for expansion within the building. “When Dr. Mario Campagna first built this structure in 1977, he had a vision for growth and worked with architects to include extra space that could be used later,” explains Bons. “It was exciting to see that happen and to work with Batzer who understood our specific need.”

The 2000 remodel provided the necessary space the staff at Medford Neurological needed at the time. Then, a few years ago, Southern Oregon’s oldest, comprehensive neurological clinic started to burst at the seams again. Finally, in 2005, Bons contacted Batzer, and soon Architect Gary Caperna joined the medical facility’s planning team. Together, they identified options for expansion and put the plans on paper. “Our situation was getting serious,” Bons explains. “We had to make room one way or another and Gary helped us create a plan that solved existing and future space problems.”

Batzer started on the new addition in August 2006. For Bons, the project kept her busier than ever, but the outcome, she says, was well worth the time and energy. “The physicians, staff and our Board of Directors are extremely pleased with the outcome and how it benefits our patients.”

Bons says that new construction added physicians’ offices, exam rooms and staffing areas, allowing the physicians to see and treat their patients more efficiently. The extra space has also significantly improved the clinical processes. She gives credit for the project’s success to Batzer Superintendent Don Sefert and the crews that she called “a great group of people.”

“Our company is based on the value of integrity and we appreciate Batzer because their team shares this value,” Bons says. “Everyone at Batzer is straightforward and eager to communicate. They are also accessible and responsive.”

For Bons, the highlight of the project is the newly constructed conference room that she says Batzer Project Manager Andy McHugh took a personal interest in. “Andy is a perfectionist so it is a special and beautiful place. We love being in there and we appreciate the skill that went into all of the details.”

Tags: , , , , , , , , ,